Finalkoll: Anis Don Demina

Artist

Anis Don Demina

Styrkor

Har den största följarskaran av alla artister i årets mello. Trots att han är hiphopare som talar förortsslang så har han ändå en ödmjuk och lite folklig framtoning.

Svagheter

Det kommer dock inte vissa att bry sig om, han är rappare, punkt. Det har han emot sig trots allt. Att han är en mindre seriös artist kan också vara en nackdel nu när folk inte bara ska rösta fram artister till final utan faktiskt vinna och representera Sverige i Eurovision.

 

Låt

Vem e som oss

Styrkor

Den enda låten som är på svenska i finalen.

Detta är också ett energipiller utan dess like. Fullt ös medvetslös och det kommer många att uppskatta. Härlig avslutning på en bra final. Att ha den färskt i minne kan ge lite extraplatser.

Svagheter

Likt ovan så kommer en del att välja bort den just för att den är en hiphoplåt.

Den kommer heller inte få så många röster från internationella juryn.

Show

Väldigt häftigt. En snygg användning av ledskärm, på ett sätt som vi inte sett tidigare. Bra utnyttjande av dansarna också, och nu ska vi få ännu mer pyro. En jättegrym fest helt enkelt!

Vem röstar på detta?

Unga. Han kommer ta hem tolvan hos de yngsta, kanske även några till uppåt. Men inte hos de äldre.

Kan den vinna?

Nej. Den kommer att få med sig publiken men inte juryn. Den är där för att vara fest och ös, inte för att föra fanan i Rotterdam.

Men tänk om den faktiskt vann!

Hahaha, jaa du… Jag har efterlyst nåt tramsbidrag nångång, och då blir det väl nu. Europa hade undrat ”what the fuck” och sen hade de nog också hoppat på tåget.

 

Chanser i Eurovision

Inte helt låga. Andra länder har skickat konstiga och roliga bidrag och ibland går det bra. Så det finns en möjlighet att den går till final, men väl där blir det nog inget vidare resultat. Alltså lite som i Sverige.

12 points to Sweden from…

Island!

Både i fjol och i år (mer om det längre fram i vår) så har Island valt märkliga bidrag som sticker ut. De hade nog därför uppskattat detta i år.

Sammanfattning

Den kommer inte att vinna, men det är inte meningen heller. Den fyller sin funktion som avslutning för partyt på lördag och drar in sociala medier-följarna till tävlingen.
Detta är en av de låtar som jag tycker mer och mer om för varje gång jag hör den, och så är det för många.
En perfekt låt nummer 12.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *