Finalkoll: Anna Bergendahl

Artist

Anna Bergendahl

Styrkor

En väldigt unik röst. Populär efter förra året då hon fick årets största radiohit. Revanschsugen efter 2010.  Många unnar henne också en seger för att visa upp sig så här tio år efter.

Svagheter

Kämpar fortfarande mot 2010-Anna. Jag har skrivit en krönika som publiceras senare ikväll, där jag uppmanar folk att släppa det en gång för alla.

Jag vet också att en del stör sig på hennes röst.

Låt

Kingdom Come

Styrkor

En superschlager med modern touch. Sätter sig direkt på första lyssningen.

Svagheter

Modern med schlagermått mätt, men kanske inte om man jämför med ”vanlig” musik. Men det ska man inte jämföra med i det här sammanhanget.

Show

Fantastisk! Den helt klart bästa showen i årets tävling. Snygga effekter, framförallt när hon trollar fram dansarna. Cool dans, och kläderna är riktigt bra, både hos Anna och dansarna. Trots kjolarna är de riktigt maskulina, en häftig kombo.

Den kommer dock se annorlunda ut i Eurovision, då man måste ha färre personer på scen, men det är petitesser.

Vem röstar på detta?

Väldigt många. Att hennes låt spelades mest i radio förra året visar på en bredd hos hennes lyssnare. Detta kan vara den låt som går hem bäst överlag i ålderskategorierna. Kanske inte högst överallt, men rätt så högt överallt.

Kan den vinna?

Absolut, det kan den. Jag tror att den gör det för att hon har en bättre folklig förankring hos tv-publiken, jämfört med framförallt Dotter.

Men tänk om den faktiskt vann!

Så glad jag hade blivit! För första gången på flera år skulle min favoritlåt vinna finalen, och jag tror att många i Eurovision skulle uppskatta det också. Sverige skulle bjuda på en unik show.

Chanser i Eurovision

Stora skulle jag säga. Jag tror absolut att det går till final, och att den där får en rätt så framskjuten position.

12 points to Sweden from…

Norge. Skandinavisk schlager med häftig scenshow, det blev publikfavoriten i Tel Aviv förra året när Norge skickade det.

Sammanfattning

Min favoritlåt, som jag hoppas vinner. Men även om hon inte gör det så har hon en väldigt häftig låt att vara stolt över, samt den snyggaste scenshowen i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *