Finalkoll: Felix Sandman

Artist

Felix Sandman

Styrkor

Väldigt populär, både hos Mellofans och de som inte har sett honom där. De har i stället sett honom på Netflix, i Störst av allt eller Hem till jul. 2018 var han med i Melodifestivalen med en låt som många tyckte skulle vinna, och därför vill många ge honom revansch i år.

Svagheter

Detta är precis det som många INTE vill skicka i år, eftersom vi haft det så många gånger de senaste åren: En ung, snygg popkille med ett musikvideoinspirerat nummer.

 

Låt

Boys with emotions

Styrkor

En väldigt modern låt, med ett nytt sound. En av låtarna i årets Mello som har tydligast budskap, och då ett budskap som inte har förekommit så mycket i de här sammanhangen tidigare. Eller i övrig musik heller för den delen.

Svagheter

Jag personligen tycker inte om låten. ”Refrängen”, eller vad vi ska kalla den, är alldeles för tråkig, med bara en upprepning av samma rad om och om igen. Det kan funka, men det gör det inte den här gången.

Överlag var det många som såg fram emot Felix återkomst, men när det blev med ett sånt här bidrag så blev många besvikna. Det håller i sig till finalen.

Show

Väldigt snyggt och modernt. Jag stör mig på Felix löjliga dans mot slutet, men dansarna gör ett bra jobb, och överlag ser allt väldigt bra ut.

Vem röstar på detta?

Unga framförallt. Dock lite högre upp i åldrarna än tex Anis. Men de äldre kommer inte att rösta på det här.

Kan den vinna?

Nej, det tror jag inte. Det hade varit en historisk uppryckning. Det finns andra i startfältet som jag tror har ännu mindre chans att ta hem det. Men båten gick för Felix i första deltävlingen, och sedan har han inte lyckats simma ikapp den.

Men tänk om den faktiskt vann!

Det hade känts som en liten besvikelse. Dels för det jag skrev ovan, om att vi då hade skickat exakt samma som många gånger förr på sistone.

Men så hade hela tävlingen känts lite onödig. I höstas tippade många Felix som vinnare, sen försvann han och vi fick en massa anda härliga bidrag som var med och slogs om det. Skulle sen Felix vinna ändå skulle de här sex veckorna kännas lite bortkastade på nåt sätt.

Det hade också varit den sämsta svenska vinnaren på väldigt länge, i mina ögon.

Chanser i Eurovision

Inte så goda. Man har märkt att den här låten kräver några lyssningar för att folk ska uppskatta den, men det får man inte i Eurovision. Jag tror att han skulle ha problem med att ta sig vidare från semifinalen.

12 points to Sweden from…

Tjeckien! De har de senaste åren skickat unga killar med moderna låtar och snygga nummer. De hade nog gått igång på det här.

Sammanfattning

Storfavoriten föll ur sin deltävling och har sedan inte riktigt återhämtat sig. Han ska inte ha med toppen att göra, men borde inte heller sluta bland de sista. Nedre halvan tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *