Finalkoll: Mariette

Artist

Mariette

Styrkor

Väldigt populär. Tittarna har röstat fram henne direkt till final alla gånger hon har tävlat i Melodifestivalen. Ifjol röstade man fram henne vecka efter vecka ända fram till finalen i Stjärnornas stjärna. Så folkets kärlek har hon i ryggen. Många vill se henne vinna.

Hon är också superproffsig. Oavsett vad hon gör går hon in med hundra procent, och öser på. Nu får hon dessutom visa sin rockiga sida.

Svagheter

Hon har varit med fyra gånger, men hennes låtar har gått neråt, från bäst till inte lika bra. Börjar folk tröttna? Jag tycker att denna låt är bättre än förra, men jag kan tänka att många börjar tänka ”borde det inte vara dags för Mariette nu, det får snart vara nog”.

 

Låt

Shout it out

Styrkor

Rockigare än tidigare Mariette-låtar, och det märks att hon gillar det. En riktig arenarefräng som man rycks med i.

Svagheter

Som jag skrev tidigare så börjar folk förvänta sig mer från Mariette nu när hon varit med fyra gånger. Detta är ingen låt som man får en tydlig vinnar-feeling av.

Show

Inte mycket show, vilket är ovanligt för henne. Vi har blivit bortskämda av väldigt häftiga nummer, så därför saknar man det nu. Nånting annat hade nog behövts, men samtidigt blir det lite mer Mariette, och att få se henne rocka loss med en gitarr är coolt.

Vem röstar på detta?

Väldigt många. Hon är oerhört folklig. Hon kanske inte kommer att vara favorit överlag, men många halvhöga poäng. Hon kommer inte att sluta så långt ner i listorna som vissa bettingbolag indikerar.

Kan den vinna?

Jag tror att det blir svårt. Det skulle i så fall vara för att många gillar henne, och många bäckar små leder till en total vinst. Men jag tror att den kommer att hamna nånstans i mitten.

Men tänk om den faktiskt vann!

Så roligt! Jag unnar verkligen Mariette en seger, men jag hade hellre sett henne vinna med en annan låt. Folk kommer att stå bakom henne i vått och tort.

Chanser i Eurovision

Svårbedömt. Européerna har inte samma relation till henne som svenskarna har, och eftersom det är en viktig del i det hela så kan det bli svårt. Men nåt rockbidrag brukar kunna slinka igenom varje år till final, så det är väl Mariettes tur i år då.

12 points to Sweden from…

Finland!

Rockens land, även om detta inte är samma typ av rock som är mest populärt där.

Sammanfattning

Mariette är en jättebra artist och en trevlig person. Hon går verkligen hem hos svenska folket, men hon har inte riktigt låten eller scenshowen för att nå hela vägen i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *