Nordmakedonien har en låt som är skön för stunden

Semifinal 1

Vasil – You (Nordmakedonien)

Det var framförallt Eurovision Song Contest som under många år lärde oss den lite smått märkliga akronymen FYROM; Former Yugoslavian Republic of Macedonia. Detta på grund av ett oerhört löjligt namnbråk med Grekland. Men detta löste sig förra året, och numera heter landet Nordmakedonien.

Landet gjorde debut 1996, eller hur man nu ska räkna, med det konstiga Eurovisionåret. 1998 var de med i finalen för första gången. Det har sällan gått särskilt bra, och vad värre är att de faktiskt inte fick fira sin största framgång. I fjol var det nämligen så att landet vann juryomröstningen i finalen – men det visste de inte då. I och med röstningskaoset fick Sveriges John Lundvik agera ledare, men egentligen var det faktiskt Tamara Todevska som var värd den äran.

I år hade de kunnat ta lite revansch på detta, då årets artist Vasil Garvanliev faktiskt var med i Tel Aviv, då som bakgrundssångare. Men i och med årets icketävling blir det alltså ingen sådan chans. Kanske nästa år, Nordmakedonien har inte gått ut med vem som tävlar då.

 

Detta är en skön låt, men den blir lite för anonym. Jag kan inte riktigt komma ihåg den när jag inte lyssnar på den, men när jag väl gör det så gillar jag det. Men när jag väl hör den så gillar jag den.

Den ger som sagt inga bestående intryck, och jag tror inte att den hade fått något bra resultat. Absolut inte som 2019. Men jag hoppar inte över den när jag lyssnar på den, alltid något.

 

Betyg

3 nedstängda barer som man får dansa i, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner 2020:

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *