Värdig representant för Sverige

 

Semifinal 1

The Mamas – Move (Sverige)

 

En gång tidigare har samma grupp vunnit Melodifestivalen två år i rad, med Family Four i början av  70-talet. The Mamas skulle kunna räknas hit. De var bakgrundssångare till John Lundvik 2019, och som egen grupp tog de hem segern 2020. Dock kommer man nog inte att räkna dem som dubbla vinnare, även om de personligen faktiskt är det.

Min favorit i Melodifestivalen var som ni säkert vet Anna Bergendahl. Det fanns även flera andra bidrag som jag hellre hade sett vinna än The Mamas. Därmed inte sagt att detta är dåligt. Tvärtom, jag tycker att detta är bra, och att The Mamas är värdiga vinnare av Melodifestivalen. Snarare är det ett bevis för att det fanns många bra låtar med i finalen.

Framgångsreceptet stavas glädje. Man blir så glad av det här bidraget. Man fylls av deras värme och artisteri. Titeln stämmer verkligen, man vill både röra på sig i takt med musiken, och man blir berörd av deras professionalism  och entusiasm.

Som sagt, inte min favoritlåt från Mello 2020, men absolut några som jag inte hade haft några problem med att skicka till Rotterdam.

 

Betyg

4  berg som går att flytta, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner 2020:

Semifinal 1

Australien (4), Vitryssland (1), Irland (5), Litauen (4), Nordmakedonien (3), Ryssland (5), Slovenien (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *