Oerhört dåligt inför-program från SVT

Jag sticker emellan alla recensioner av länderna. Anledningen är SVT:s inför-Eurovision-program som sändes i lördags. Jag måste bara få ur mig hur fruktansvärt det var. Vilket feltänk!

 

Inför-programmen har jag uppskattat under 00-talet, då fem personer från de nordiska länderna diskuterade och snackade om låtarna. Sedan blev det en helsvensk produktion, med undantag för finske Thomas Lundin som fick vara kvar. Sedan försvann också han, och det blev nya paneler som bara blev sämre och sämre.

För några år sedan lade SVT ner programmet helt. Lite synd, men med tanke på att det hade blivit så kasst så var det kanske lika bra.

 

I år kom det tillbaka. Jag gillar verkligen ambitionen från SVT, att nu när vi inte får något Eurovision ska vi ändå använda låtarna som finns, och göra ett låtsas-Eurovision. Kul idé!

Att trycka ihop alla låtar till ett program har jag inget emot. Likt tidigare år så funkar det ändå att höra en bit av alla låtar, snarare än hela. Inte optimalt, men det funkar.

Men.

I år hade SVT fått en idé om att ha med kommentarer. Det har man haft tidigare också, men nu skulle man ha det SAMTIDIGT som låtarna. Vilket resulterar i att man inte hörde låtarna.

Som ni kanske förstår så har jag redan hört alla låtar, flera gånger, men det har långt i från alla. Inte ens mina Eurovision-tokiga kompisar som jag kollade tillsammans med i lördags hade det.

SVT påstår att de har tänkt att programmet ska påminna om reaktions-videor som finns på YouTube. Problemet är bara att et blir ju bara kul för tittarna om man redan vet vad som diskuteras. Det visste man ju inte nu, men även om man redan har hört låtarna så förstörs de om man inte hör dem.

Kritiken lät inte vänta på sig, och Aftonbladet fick en så stor ström av negativa kommentarer i sin livechatt som de inte fått tidigare. Likadant i SVT:s facebook-poster. Och sen kommer det som gör det hela ännu värre. SVT vägrar erkänna att det har gjort fel, eller ens erkänna  att det finns kritik. Ansvarige håller inte alls med, och säger att man visst kunde höra låtarna. Det är så fullkomligt nonchalant att inte erkänna att folk har kritik. Detta är inte första gången. Minns när man skyllde dåliga tittarsiffror på Netflix!

På torsdag är det ett nytt program, och min förhoppning är att vi får höra låtarna då. Kan låta som en väldigt enkel önskan, men det är den verkligen inte, uppenbarligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *