Duell 2: Frida Green vs Paul Rey

 

Det blir skånsk batalj i den andra duellen. Frida Greens ballad mot Paul Reys… eh, ja, midtempoballad.

Det är två bra artister som väl egentligen inte har så dåliga låtar. Problemet är dock förpackningen i Fridas låt. Det blir sååå mossigt och tråkigt. Det är som en gammal Eurovision-ballad från Malta för X antal år sedan. Det blir för gammaldags och ospännande.

Paul å sin sida har ett mycket bättre nummer, och låten är mycket modernare. Sedan brukar det traditionellt gå bättre för popkillar än balladtjejer, framförallt när de inte är så kända.

Det som har varit ett stort frågetecken i veckan har varit Pauls hälsa. Han har varit magsjuk och inte kunnat repa. SVT förberedde sig på att visa inspelningen från deltävlingen, men nu har Paul blivit bra igen och ska medverka. Frågan är hur mycket detta kommer att påverka hans performance.

 

Spotify

Paul är på plats 54, Frida på 91. Alltså inga superpopulära låtar nån av dem.

 

Åldersfaktorn

Här är det samma ålder på dem som röstar kan jag tänka. Den äldre publiken kanske lutar lite mer åt Frida, men det är inga stora skillnader skulle jag gissa. Här handlar det mer om personlig smak om själva låten, inte så mycket om genre eller artist.

 

 

Hur vill jag att det ska gå?

Fridas låt är för mossig. Sorry, hon verkar trevlig men jag lyssnar hellre på Pauls låt.

 

Hur tror jag att det kommer att gå?

Jag tror att många andra är inne på samma spår som mig, så här borde det bli den mest ojämna duellen, till Pauls fördel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *