Duell 3: Eva och Ewa vs Clara Klingenström

Första duellen mellan rocken och latinopopen var två ytterligheter som ställdes mot varandra. Det är det nu också, men inte lika extremt.

Eva Rydberg och Ewa Roos (Här efter benämnda som ”Evorna”) har en trallvänlig bit och är ett av årets humorbidrag, medan Clara har en tuff singersongwriter-poplåt av modernt snitt.

Här vet vi också att en kvinnlig akt kommer att gå vidare, vilket är skönt för det finns en risk att det bara blir killar i de andra duellerna.

Dessutom blir det en låt på svenska, oavsett hur det går.

Jag hade större förhoppning på Evorna inför årets tävling. Att de kunde göra något i stil med Hasse Andersson eller Owe Thörnqvist, men så bra blev det inte. Dock bättre än Edward Blom eller Kampferdrops, eller andra akter som var tänkta att vara roliga.

Clara kom från ingenstans och knockade många med sin raka låt och sin coola attityd.

 

Spotify

 

Båda har legat med på Spotifys Topp 50-lista. Just nu är Clara på plats 17 men Evorna är inte med på den listan längre.

 

Åldersfaktorn

Här kommer en väldigt viktig faktor, som skulle kunna avgöra denna duell. Evorna går väldigt starkt hos barn. Jag har hört flera som pratar om att låten har gått varm på förskolor. Dessutom är damerna populära bland äldre tittare. Det är dessutom dessa som också telefonröstar mest.

Clara är populär i mellanskiktet. Hon kan absolut få flest antal röster, men tar hon flest ålderskategorier? Det är det som är frågan, och jag tror att det blir jämnt.

 

 

Hur vill jag att det ska gå?

Det är kul att även äldre kvinnor får vara roliga. Den rollen har endast gubbarna fått stå för i den här tävlingen hittills. Det hade varit roligt att ha med dem i finalen, men i den här duellen vill jag mycket hellre se Clara Klingenström. Det är roligt med ett helt nytt stjärnskott, det hade varit skönt i finalen som annars bara innehåller gamla veteraner. Plus att hon har den bättre låten.

 

 

Hur tror jag att det kommer att gå?

Jag tror att Clara får flest antal röster, men frågan är om det räcker. Damerna kommer att plocka hem mycket i de yngsta och äldsta kategorierna, men jag tror nog trot allt att det blir Clara som drar det längsta strået.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *