Finalkoll 6: Charlotte Perrelli


Foto: Jessica Gow / TT

Artist

Charlotte Perrelli. Den mest meriterade av årets deltagare med sina dubbla segrar (beroende på hur man räknar The Mamas). Men hon har också vunnit Eurovision Song Contest, och detta är femte Mello-låten. Hon har lett programmet flera gånger, samt varit mellanakt. Hon ÄR Melodifestivalen.

 

Låt

Still Young. Efter att ha haft en avskald (läs: urtråkig) låt 2017 är hon nu tillbaka med en riktig schlagerrökare. Power är bara förnamnet. Det är fartfyllt, energiskt men också hoppfullt och härligt.

 

Fördelar

Detta är en typ av låt som funkar bra i Melodifestivalen, men inte nån annanstans. Det är party och schlager. Man blir glad och det är lätt att sjunga med.

 

Nackdelar

Eftersom det inte funkar nån annanstans kan man fråga sig om varför detta skulle representera Sverige 2021. Trots den moderna förpackningen är det en låt i en genre som hade sin storhetstid för 10-15 år sedan.

 

Show

OMG! Detta är min favoritshow av alla bidrag i år. Jag tycker att det är så snyggt, och helt rätt tänkt för en sån här låt. Jag älskar catwalk-idén. Såna är shower brukar göras på exempelvis Victoria’s Secrets storslagna shower, så varför inte köra i Mellon också? Jag tycker att det funkar hur bra som helst.

 

Vem röstar på det här?

Schlagerfansen, absolut. Jag tror också att den äldre halvan av publiken är lite mer glada för detta än den yngre delen.

 

Kan den vinna?

Nej, det har jag svårt att se. Dock är det inte helt omöjligt. Folk gillar Charlotte, och hon har varit med mycket i olika program de senaste veckorna och månaderna. Räkna heller aldrig bort glädje i tävlingen.

 

Men tänk om den faktiskt vinner?

Jag hade tyckt att det vore jättekul. Eurovision-publiken visar år från år att de gillar glada nummer, och det hade nog inte gått så dåligt. Ingen ny Eurovision-vinst för Sverige eller Charlotte, men ingen bottenplacering heller.

Det skulle också innebära att hon får sin tredje vinst, och sällar sig med Carola (och Marie Bergman) på den översta platsen på schlagertronen.

 

Slutsats

Jag älskar låten och numret. Jag tycker inte att den ska vinna, men den ska absolut vara i final. Det blir glädje och show, härlig underhållning som vi kan titta på medan vi väntar på de riktiga vinanrna.

Kul att Charlotte är tillbaka med nåt sånt här. Hatten av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *