Finalkoll 7: Tusse


Foto: Jessica Gow / TT

Artist

Tusse. Han slog igenom när han vann Idol 2019. Men sedan kunde hans karriär inte ta fart i och med pandemin, så han har fått vänta till nu.

 

Låt

Voices, icke att förväxla med Polina Gagarinas ”A million voices” som var Måns stora konkurrent om ESC-vinsten 2015, är både modern och gammaldags på samma gång. En snygg låt i midtempo, som dessutom har budskap.

 

 

Fördelar

Han har ett stort momentum. De som inte såg honom i Idol har ”upptäckt” honom nu, och det pratas mycket om honom.

Han sjunger bra, har en snygg show och en häftig låt.

 

Nackdelar

Han är fortfarande en unga och relativt oprövad artist. Är han där redan?

 

Show

Inget speciellt, men det är snyggt. Cleant och Mellokompatibelt.

 

Vem röstar på det här?

Rätt många. Låten är bra och såpass bred att man kan tilltalas av den oavsett ålder eller annat tycke och smak. Kanske ändå att yngre är lite gladare i den än de äldsta.

 

Kan den vinna?

Oh ja, det är mycket troligt att den vinner. Tusse har varit en av favoriterna ända sedan artisterna presenterades. Ännu mer blev det så efter hans deltävling. Just nu är det Tusses tävling att förlora, snarare än att han ska slå någon annan favorit.

 

Men tänk om den faktiskt vinner?

Det kommer troligtvis bli så. Vi kommer då ha ännu en ung popkille som representerar oss i Euvision. 2014 var senast vi tävlade med nåt annat. Men det är en snygg och bra låt, så jag kommer inte att skämmas alls.

 

Slutsats

Detta är den stora favoriten på lördag. Det är inte min personliga favorit, men jag kommer inte att protestera om den vinner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *