Finalkoll 8: Alvaro Estrella


Foto: Claudio Bresciani/TT

Artist

Alvaro Estrella. Dansaren som ville stå längst fram på scen och testade på ett soloframträdande, men försvann. Sedan blev han sidekick till Mendez och nu gör han ett nytt – och mer lyckat – försök att stå på egna ben.

 

Låt

Baila baila är en somrig latino – som är den klyschigaste latinolåt som går att få bra. Random spanska uttryck i generisk latinopop, men det är varmt, somrigt och man blir bara så glad. Man vill dansa, vilket titeln också uppmanar till.

 

Fördelar

Detta är finalens gladaste låt – och det ska man inte förakta. Mycket färger, soligt och dansant. Texten till trots så går det att tycka om detta.

 

Nackdelar

Texten är ett problem, men även hela grejen med att låten nästan är som en parodi på hur man gör en sån här låt. (Här kan jag passa på att tipsa om en krönika från Ken Olausson, en av Schlagerprofilerna, som ägnade en krönika åt att slänga ihop en lika generisk latinopoplåt).

Man kan undra lite över scenografin också – varför ser det ut som Götaplatsen i Göteborg när man vill föra tankarna till soligare breddgrader?

 

Show

Som jag precis skrev så finns det en del frågetecken. Men trots allt så är det somrigt, färgglatt och varmt. Man blir inte deppig av det, det är ett som är säkert.

 

Vem röstar på det här?

Många barn kommer att tycka om detta.  Men även en del äldre kan jag tänka. Jag gissar också att fler kvinnor kommer att glädjas över detta, än vad männen gör.

 

Kan den vinna?

Nej. Det är det enkla svaret. Såna här låtar har gått till final tidigare, en sedan Mendez 2002 har det inte gått nåt vidare. (Om man ens kan jämföra de två låtarna, det känns nästan lite elakt mot 2002-Mendez).

 

Men tänk om den faktiskt vinner?

Haha, oj då. Ja, då är det vi som bjuder på sommarfesten i Rotterdam i maj. Jag tror inte att det är chanslöst där. Jo, till att vinna, det går inte alls, men det kommer inte att sluta sist. Folk gillar glädje. Men det hade varit lite surt att skicka detta, när det finns så mycket bättre låtar att välja från i finalen.

 

Slutsats

Detta är somrigt och glatt. Dock kommer Alvaro få kämpa för att inte sluta sist, men om han kan få oss alla att dansa och glädjas så är det en slags vinst i sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *