Bidragsrecension: Litauen fortsätter att vara konstiga – på ett bra sätt

Det har återigen blivit dags för att betygsätta och analysera Eurovision-bidragen. Vi börjar med den första låten i första semifinalen.

Semifinal 1

  1. The Roop – Discoteque (Litauen)

Många länder har valt att skicka samma artist som skulle ha uppträtt förra året, när tävlingen ställdes in. Så gjorde inte Litauen, men det blev så ändå.

Litauen valde att ha en vanlig uttagning som de brukar. The Roop, som skulle varit med 2020 ställde upp som en tävlande bland alla andra, lite som The Mamas i Sverige. Men här gick det bättre än för mammorna, och The Roop blev återigen utsedda som litauisk representant.

Förra året hade de en av de mest hypade låtarna, och var en av de stora favoriterna till att ta hem allting, i kamp med framförallt Island och Bulgarien (som även dem skickar samma artist/grupp).

Den låten var konstig, och det är även årets.

Det är väldigt svårt att bestämma vad detta är riktigt. Vad är det för genre? Lite elektronisk musik, som möter 80-tal och lite allt möjligt. Men syntpop kan vi kanske kalla det.

Det går hyffsat bra att sjunga med, och det är ett bra beat. Jag gillar det. Att de är konstiga på scen gör att de sticker ut, och man kan vänta sig nåt liknande i Rotterdam.

Galet, knäppt och gult – så inleder vi årets Eurovision Song Contest!

 

Betyg: 4 gula syntspelare, av 5 möjliga

 

 

Historik av mina recensioner genom åren

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *