Cypern har en djävulskt bra låt

Här är nåt så ovanligt som en ny artist.

Semifinal 1

8.  Elena Tsagrinou – El Diablo (Cypern)

Förlåt för att jag svor i rubriken. Men det är mest tänkt som en ordvits med låten och dess titel. Men det är sant också.

Den här låten har skapat en del kontroverser i religiösa kretsar. Och det kan man kanske förstå. ”I gave my heart to El Diablo”,  ”Jag gav mitt hjärta till Djävulen”. Hugaligen. Cypriotiska kyrkan går i taket.  Det här med metaforer verkar inte vara deras grej.

Jag tänker att man snarare ska tolka det som ett destruktivt förhållande, att vara tillsammans med en dålig människa, snarare än Hin Håle själv.

Självklart flörtar de lite med tankarna om dubbeltydningen av texten och titeln, men jag tror inte att ni behöver oroa er för blodsoffer på scen.

Men förutom texten och allt det där så tycker jag att detta är en riktigt bra låt. En av de absolut bästa i år. Den har oväntade svängningar, och ett bra driv. Välskriven låt.

2018 fick Cypern sitt bästa resultat hittills, när Fuego slutade tvåa. Unga, snygga, dansanta poptjejer från Grekland, som sjunger partylåtar med spansk titel är kanske Cyperns grej, och då kan det gå bra även i år.

 

Betyg

5 kärleksbrev till Belsebub, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare recensioner i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *