Även Norge satsar på den fallne ängeln

Här kommer ännu en inkarnation av Lucifer.

Semifinal 1

9. Tix – Fallen Angel

 

 

Det kan inte vara en slump att Cypern och Norge ligger efter varandra. De har inte alls liknande låtar, men temat är samma – Djävulen! Lucifer var en ängel som kastades ut och föll från himmeln, och blev djävulen. Om man tror på sånt.

Men så var den historien, och uttrycket fallen ängel är hämtat härifrån, om nån som har gjort bort sig och måste sota för vad den gjort.

Enter Norway!

Jag tycker att detta är så snyggt. Artisten är lite konstig, men stor i sitt hemland. Han passar inte riktigt in i tematiken eller låten, men ändå gör han det. Jag tycker både att låten är skitsnygg, och att numret är coolt med de fjättrade demonerna i svart.

Varje gång jag lyssnar på den här låten så tycker jag mer och mer om den. Den är så skön, har ett bra flow och flera härliga partier. Bra gjort, Norge! Detta är en av årets bästa låtar i Eurovision Song Contest 2021.

 

Betyg

5 Eurovisionlåtar som handlar om Den Mörke, av 5 möjlgia

 

Historik

 

Tidigare recensioner i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *