Mata Hari är ingen Cleopatra

Semifinal 1

14. Efendi – Mata Hari (Azerbajdzjan)

 

När jag skrev om Israels bidrag så påpekade jag att de har skickat samma artist, men som gör en rätt så annorlunda låt mot vad som valdes ut ifjol. Här har vi raka motsatsen på det spektrat. En artist som återkommer – men skickar exakt samma låt med samma tema som 2020.

Förra året gjorde Azerbajdzjan en fartfylld partylåt om Cleopatra. Nu hoppar man fram ett par tusen år och väljer att sjunga om Mata Hari i stället.

Man hymlar inte ens med att detta är en uppföljare på förra årets låt, då man till och med har med raden ”Just like Cleopatra”.  Men detta är inte som Cleopatra. Detta är sämre.

Dels är låten inte lika bra. Den är heller inte lika överraskande. Jag saknar den japanska chanten från ifjol. Och Cleopatra är en coolare och mer intressant figur som man hade kunnat göra en coolare scenshow av än årets spion från första världskriget.

 

Det är två saker som jag gillar med den här låten dock. Dels är det det accelererande partiet i slutet. Dels är det raden efter Cleopatra, om Army of Lovers. Är det ett halvsekunds-utdrag från låten Cruicified av Army of Lovers? Jag hoppas det, för det hade varit lite roligt.

I övrigt är det inte lika roligt. Det hade varit bättre om dessa låtar kommit i omvänd ordning, så att vi fick se Cleopatra tävla på scen.

 

Betyg

2 historiska personer som inte kommer från Azerbajdzjan, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare recensioner i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *