Inget nytt från Malta – förutom segerbuzzet

Detta är den sista låten i första semin

Semifinal 1

16. Destiny – Je me casse (Malta)

 

Förra året var det många som gillade Maltas låt, som Destiny sjöng. Jag var dock inget fan; förstod mig inte riktigt på vad som var så fantastiskt.

I år är hon tillbaka, och nu är det ännu fler som gillar det. Och jag förstår mig fortfarande inte på det.

Visst, det är inte dåligt. Det är helt okej, och det är bra med en stärkande låt för kvinnor. Det behövs verkligen i dessa dagar.

Men jag ser inget nyskapande här. Detta är en helt okej låt som pågår. Så tycker jag.

Men så tycker inte de flesta andra. Detta är nämligen den låt som just nu ligger etta på oddslistan för att ta hem hela Eurovision Song Contest 2021.

Kan det bli så? Ja, det kan det mycket väl bli. Detta är ingen låt som sticker i ögonen på folk. Jag tror inte att så många ogillar det, men kanske har den nånstans i mitten. Och en del mittenröster är värt mycket, om andra favoriter nollas från vissa håll.

Det vore kul för Malta att äntligen få vinna. De är det land som har väntat längst på sin första seger. Jag hade gärna sett det bli med en bättre låt i så fall, men jag tror att det skulle kunna bli en episk Eurovision-vecka i Valetta nästa år om pandemin har släppt.

 

Betyg

3 Ariana Grande-saxar, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *