Fjolårsfavoriten kör på samma spår – fast sämre

Semifinal 2

2. Uku Suviste – The lucky one (Estland)

Estland har precis som många andra länder valt att skicka samma artist som skulle ha representerat dem 2020. I detta fall handlar det om Uku Suviste. Ifjol var det i mitt tycke årets bästa Eurovision-låt. Så är det tyvärr inte i år.

Låten är i samma stil. Man känner igen mycket, men den där wow-känslan infinner sig inte. Det är bra, men inte mycket mer. Det känns rätt så ointressant.

Det som dock är intressant blir om man kollar på övriga återvändare, hur de har gjort. Har de gjort en precis likadan låt, något helt annat, eller likadant som är antingen bättre eller sämre. Det kan finnas argument för allt, men här är det uppenbarligen samma sak, fast inte lika bra.

Estland har många gånger legat i topp på mina sammanställningar av årets bästa bidrag, men i år är de långt ifrån toppen på en sådan. Inte heller i botten, utan så där lite tråkigt mitt i mitten.

 

Betyg

3 favoriter som inte håller måttet, av 5 möjliga

 

Historik

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *