OMG, så kan man inte stava till Oh my God!

Semifinal 2

3. Benny Christo – Omaga (Tjeckien)

 

Tjeckien är ett land som har hittat en nisch, och kör på den fast lite varierat. Och den är inte helt olik Sveriges. Det handlar om unga killar med snygga poplåtar. Men där Sverige har satsat mer på att det ska vara välpolerat och musikvideosnygga nummer så har Tjeckien känts mer modernt och lite vågat.

Benny skulle ha representerat Tjeckien ifjol, men får nu en ny chans. Jag gillade förra årets låt lite bättre, men jag har börjat mjukna för den här också. Jag stör mig på titeln, som är en slags fonetisk omskrivning för Oh my god! Men jag stör mig allt mindre på titeln och låten likaså.

Videon måste jag också nämna. Den är sprängfylld med filmreferenser, och det är väldigt kul.

2018 när jag var i Portugal på Eurovision var Tjeckien en sån favorit att jag och mina kompisar klädde ut oss till Mikolas Josef och hejade i arenan. Nån sån känsla är det inte nu. Men en helt okej låt.

Jag gillar också att Tjeckien verkligen har börjat ta tävlingen på allvar de senaste åren, och skickar låtar som känns både moderna, relevanta och har chans till att tävla om finalplatser. Det är kul, och värt att premiera.

 

Betyg

3 scener ur Forrest Gump, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *