Son till en ”chipsröv”

Tio minuter.
10!
Längre tid behövdes det inte för att  Simon skulle få kvällsavisorna att gå i spinn.
Men så heter han också Thern i efternamn – ett namn som förpiiktar som son till Jonas, ”Pappa chipsröv” (Simons egna ord…!).
Samtidigt tycker jag att det säger väldigt mycket om matchen mellan HIF och Syrianska.
Inte mycket som hände, om man säger så…
Själv såg har Simon Thern för första i OIS-cupen i Oskarström för sju år sedan. Då lirade han i Värnamo och – dominerade, förstås.
Att han sedan hamnade i Helsingborg och inte i HBK övergår mitt förstånd. Eller egentligen inte med tanke på HBK:s icke-scouting på senare år.
Påskaftonen tillbringades ute på grillplatsen vid Örnnäsudden tillsammans med vänner, korv. oxfilé, potatissallad, mousserat rosévin, öl, gurkmajonäs, de matglada änderna och en magisk vy över en spegelblank Laholmsbukt bort mot Båstad.
Senare blev det visit hos Janne P med maltdryck och kaffe och glass och hemfärd på lånad cykel med bockstyre och handbroms.
Men hem kom vi.
Då hade, bland alla påsksmällare, den tyngsta redan avfyrats i London när Fernando Torres ÄNTLIGEN spräckte måltorkan med sitt Chelsea genom att göra 2–0 i derbyt mot West Ham (3–0).
Denna fotbollstäta påskafton gladdes jag med spanjoren, men led med tappra Blackpool som samlade målchanser på hög mot Newcastle och blåstes på två straffar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *