Guldmatchen nästan avblåst

Det var faktiskt riktigt, riktigt nära.
Att guldmatchen mellan IFK Göteborg och AIK på söndag hade blivit avblåst.
För efter första halvlek och 0–2 mot HBK var Blåvitt både skakat och avklätt.
Tills en skyttekung (Tobias Hysén) och ännu en av Magnus Bahnes målvaktstavlor denna säsong (har tappat räkningen) förändrade allt efter paus och matchen på söndag, oavsett AIK:s resultat mot Örebro i morgon, nu verkligen blir Matchen om Guldet..
– I första halvlek var HBK klart bättre. Därför var vi tvingade att släppa handbromsen i andra halvlek. Och när det väl var kvitterat var det vissa som ville gå för tre poäng medan andra ville säkra poängen som innebar guldmatch. För det viktigaste var att vi får den, sa IFK-tränaren Stefan Rehn.
– Jag kände mig faktiskt ganska lugn fram till IFK:s 1–2-mål. Men jag tycker ändå att vi gör en riktigt bra match även om det irriterar mig att både baklängesmålen föregås av bolltapp från vår sida, analyserade Janne Andersson.
Som dessutom fick se en ny blivande mittbacksklippa debutera, Markus Gustafson, och spela som om han aldrig hade gjort något annat än möta guldjagande motståndare inför fullsatta läktare tidigare..
Efter lämnade texter och en öl tillsammans med Jörgen nere i baren på hotellet bär det i morgon av med Michelle till Stråssa och resten av familjen för några dagar ledigt.
Men med i bagaget finns förstås början till Wicken vecka-krönikan om Halmstads ”misshandel” av ungdomsidrotten och indragna aktivitetsstöd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *