Anjaaaaa!!!

Jag säger bara; ANJA PÄRSON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
För ett dygn sedan råkade hon ut för sitt livs värsta krasch efter en flygfärd på 60 meter, där karriären kunde ha tagit slut.
I dag stod hon, blåslagen och med smärtor i hela kroppen, ändå i starten till superkombinationen, där störtloppets avslutning var precis densamma som i går.
Hon tog sig i mål som sjua och att bara starta var stort nog.
Men.
Det var inte stopp där för Anja, den vinnarskallarnas vinnarskalle.
I slalomen åkte hon upp sig plats efter plats tills det tycktes som om hon skulle missa prispallen med elva ynka hundradelar upp till Julia Mancuso.
Då hände det.
Lindsey Vonn i klar ledning åkte bort sig och den medalj, hennes sjätte i OS totalt, som Anja på väg mot i går hade missat fick hon nu.
Så Charlotte Kalla och Björn Ferry må ursäkta – det som Anja denna dag utförde var en större bragd än OS-gulden. Tillsammans.
Och när Pärson gjorde en ”sälen” i lyckan över ett brons – då förstår man att det var en seger även för henne.
Skidskyttet däremot kan vi tala tyst om. Fiasko är bara förnamnet där jag lider med Helena Jonsson som plötsligt inte får något att stämma.
Det kallas för OS-frossa. Fråga Magdalena Forsberg.
Och med skidskyttet svepte Norge plötsligt bara om oss i medaljligan.
Själv var jag och Jörgen på Halmstads BK:s årsmöte. 15 miljoner kronor back var den största förlusten i klubbens historia, Men så hade klubben ”bara” sålt spelare för 4,5 miljoner 2009 mot 34,7 miljoner 2008.
Det är verkligheten för klubbar som HBK i dag – att utan spelarförsäljningar överlever de inte, vilket jag tar upp i morgondagens krönika.
När jag nu sätter punkt snöar det utanför. Då är det skönt att veta att de närmaste veckorna ska tillbringas med familjen i Kalifornien.
Men bloggen tar inte semester. Räkna med både rapporter och bilder från den amerikanska västkusten. Till att börja med med fortsatt OS-perspektiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *