Medaljer är inte allt

Hon var på väg mot OS-silver i damernas störtlopp. Minst.
Men efter den vådliga luftfärden på 60 meter och den kusliga kraschen i 130 kilometer/timmen var förstås alla lyckliga och lättade att det gick så bra som det gjorde för Anja Pärson.
En lårkaka på vaden rapporterades. 
Men frågan är hur hon mår psykiskt och fysiskt när hennes på förhand största medaljchans, superkombinationen, väntar redan i morgon.
Så det som skulle ha blivit en stor medaljdag bidde – ingenting.
Nya stjärnskottet Anna Falk hade efter sin skada inget att ge i damernas skidsprint, där Anna Olssons fjärdeplats var strong, men – snöplig.
Tyngre var då Emil Jönssons misslyckande på herrsidan. Själv hade jag där räknat in en av Sveriges säkraste medaljer och att då bli utslagen redan i semifinalen var inget annat än – ett fiasko.
Precis som Damkronornas 1–13 mot Kanada. Och då kommer de blågula tjejerna ändå att spela om bronset…!
Här hemma vandrade jag mellan grytan i Halmstad arena där Drott inför ny storpublik tog ett stort kliv mot Hammarby. Och den iiiskalla, alltmer öststatsliknande Sannarpshallen där Hammers vände förlusttrenden och efter 5–4 mot Kristianstad plötsligt har avgörandet i egna händer mot ett redan avsågat Mörrum på söndag.
Och äntligen har Tre Kronor klivit in i turneringen. Men att döma av inledningen lär laget få fullt jobb med Tyskland i den lite spända premiären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *