Hockeyfeber och vitlöksfrossa

 Jodå, amerikanarna vet att OS pågår i det norra grannlandet.
Trots allt.
Men det var som jag misstänkte – NBC sänder väldigt mycket i efterhand och låter evenemangen anpassa sig efter tiden och inte som i Sverige tvärtom.
Fast i dag var det ändå något extra.
I går besegrade USA Kanada med 5–3 och plötsligt fick hela landet hockeyfeber och gick i ett slags lyckorus, där triumfen var det största som hade hänt amerikansk hockey sedan klassikernas klassiker, Miracle on ice, när ett gäng amerikanska collegespelare besegrade oövervinnliga Sovjet i OS-finalen i Laje Placid 1980 med 4-3.
Att det i dag tydligen var på dagen 30 år sedan gjorde förstås inte saken sämre.
Själva fick vi känna på våren, 16 grader och sol, när vi åkte bort och fikade vid Golden Gate-bron – denna makalösa skapelse. 
Sedan blev det vitlöksfrossa på Stinking Rose som jetlaggen gjorde att vi flyttat fram ett dygn – en fantastisk krog på 345 Columbus Avenue med enbart vitlök i alla dess former står på menyn. Och där alla kändisar värt namnet genom åren har varit på besök.
Vi tog den klassiska spårvagnen dit.
Men hem gick vi. Inte speciellt långt när det var nedförsbacke nästan hela vägen.
Och på nyheterna rapporteras det att sjölejonen nu är tillbaka vid Pier 39. Det får bli en tur dit i morgon. Trots att det tydligen ska bli regn.

<object width=”560″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/sC4gBdqcAQU&hl=sv_SE&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/sC4gBdqcAQU&hl=sv_SE&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”560″ height=”340″></embed></object>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *