Rapport från SM-banketten

”We are the champions” sjöng Magnus Bäcklund på SM-banketten i Malmö arena efter handbollsrysaren.
Och Sävehof skrålade med dubbelt upp som historiska mästare både på dam- och herrsidan.
Medan HK Drott tvingades lyssna och se på.
Därför är banketter aldrig roliga för förlorande lag.
I synnerhet som Drott hade SM-guldet i sina händer med 23–19 och fyra minuter kvar. Men inte orkade stå emot punkten på Gunnar Steinn Jonsson och släppte in Sävehof i matchen till en förlängning, där Partillegänget redan var vinnare.
Tungt var bara förnamnet.
Men det var Drott som vann handbollspublikens hjärtan medan Sävehof tog hem SM-guldet med sin inte särskilt roliga krafthandboll.
– Fyra mål med mindre än fyra minuter kvar – då ska det vara klart. Men kanske att orutinen då lyste igenom, samtidigt som det är skandal att DRott inte får frikast när Martin Bystedt knuffas av planen, ansåg den forne förbundskaptenen och Drott-tränaren Benga Johansson.
Tröst för tigerhjärtan var ändå att Ulf ”Tubbi” Sivertsson blev utsedd till årets tränare medan Gunnar Steinn Jonsson fick det prestigefyllda priset som årets mittnia.
Och med lite perspektiv kommer Drottarna att inse att de vann ett SM-silver och inte förlorade ett SM-guld. Även om det kändes så i kväll.
Det och mycket mer kan ni läsa om i måndagens papper med fullmatade sidor om SM-dramat, där jag själv nu ska försöka smälta och sortera intrycken.
Go’natt från Malmö med utsikt över Stortorget.

 
Gunnar Steinn Jonsson – årets mittnia i handbollens elitserie på banketten tillsammans med Stephen Nielsen och David ”Bollen är rund” Löfgren.

Vad hände sista fyra minuterna? Det undrade både Drott-spelarna och de tusentalet supportrarna som satte sådan inramning och sådan färg att man knappt kunde tro att de var från – Halmstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *