Framgångens pris

Vi hade det på gång men fick det aldrig bekräftat i går, att Daniel Lindgren liksom sin Varbergskompis Tobias Bengtsson lämnar HK Drott och flyttar till Norge..
Nu är vi där.
Danne lämnar för det norska mästarlaget Drammen och inte ens en vecka har gått sedan den kokande SM-finalen mot Sävehof och vice mästarna har tappat två spelare som förra säsongen var lagets två bästa målskyttar och hade stor del i att laget överhuvudtaget klarade sig kvar.
Det är tungt när klubben nu måste ut och jaga ersättare.
Speciellt i ett så här sent skede när det knappast dräller av ersättare och det nu är spelarnas och agenternas marknad och Drott lär få betala framgångens pris.
Att fler spelare med mindre speltid, bland annat Mathias Roth och Anton Halén provtränade med Varberg i veckan, är naturligtvis ännu mer oroande när truppen i det här skedet i stället behöver breddas.
Därför är det viktigt att Drott inom kort presenterar något tungt nyförvärv för att återskapa den positiva känslan i samband med slutspelet.
Själv avstod jag, lite motvilligt, kvällens fest med nuvarande och gamla arbetskompisar hos Karin & Håkan för att en gång för alla bli av med förkylningen.
Och fick se Tre Kronor besegra Lettland i hockey-VM, där Wicken vecka-krönikan om NHL-divorna gav mycket respons på mailen, vill jag lova.
Fast dagens VM-snackis är förstås återigen – Danmark. Per Bäckmans röde o vide hjältar gjorde 6–0 på Slovakien på – 13 minuter!!! Sedan var det klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *