Den stora titelkvällen

Ledig söndag med lite försenat firande ihop med syrrans familj.
Men också en hel del sport på tv.
Först säkrade Inter ännu en Serie A-titel – dock inte utan besvär mot redan nedflyttningsklara Siena innan Diego Milito klev fram och frälste surmulne, men ack så skicklige José Mourinho.
Sorry Svante Quiz, men jag måste ändå erkänna att det hade varit roligare om Roma efter sin osannolika förvandling hade tagit hem segern. Inte minst som omväxling.
Sedan lekte FC Barcelona som väntat hem La Liga efter 4–0 mot Valladolid och nu har Zlatan Ibrahimovic vunnit ligatieln sju år i rad med fyra klubbar, även om han oftast varit bänkad på slutet.
Och som avslutning besegrade Tre Kronor Kanada ganska ohotat med 3–1.
Men låt oss nu inte dra alltför stora växlar av det – Kanada har inte imponerat och brukar sällan göra det innan det drar ihop sig och Kronorna har slagit kanadensarna tidigare i gruppspelets placeringsmatcher för att sedan gå på pumpen mot nästan vem när vi är framme vid utslagsmatcherna i kvarts- och semifinaler.
Så sprack då Helsingborgs förlustnolla till slut –0–1 efter sex sekunder(!!!) mot Kalmar på Fredriksskans. Och då hade inte ens Kalmar avspark eftersom Daniel Mendes blev träffad av Markus Holgerssons uppspel.
Därmed behövde HBK bara i en vecka dela det mindre smickrande rekordet över det snabbast insläppta målet i allsvenskans historia, åtta sekunder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *