Festivalfiaskot och min vinnare

Ständigt dessa danskar.
Först förstörde de fotbollsfesten så att vi tvingas se fotbolls-VM i Sydafrika om några veckor som – åskådare för första gången på tio år.
Sedan förstörde de Melodifestivalfesten på lördag. För när den stora finalen avgörs i Telenor Arena i Oslo, där normalt Janne Jönssons Stabaek lirar fotboll, finns inte Anna Bergendahl med.
Däremot Norge, Danmark, Georgien, Azerbajzdzjan och Irland med svenska bidrag.
Detta märkliga och helt felaktiga fenomen tar jag upp i Melodifestivalkrönikan i morgondagens papper som jag skickade iväg dryga halvtimmen efter att det var avgjort. Liksom att en viss Christer Björkman en gång för alla måste gå nu.
Wicken vecka-krönikan handlade om ett annat fenomen – Zlatan. Som i magasinet Café ansåg att det behövs elva Zlatan för att Sverige ska kunna vara med och slåss om mästerskapsmedaljerna. Med glimten i ögat eller på fullt allvar är förstås frågan.
Annars har den ”lediga” dagen ägnats åt att styra upp morgondagens resa till Stockholm och Sverige–Bosnien, där jag i morgon ska träffas blågults enda 035-bidrag just nu, Dusan Djuric.
Sedan säger jag bara Tyskland, Lena Meyer Landrut och ”Satellite”.
Där (på Youtubeklippet nedan) har ni modern pop(schlager) 2010 och i mina öron vinnaren på lördag!

<object width=”640″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/8QSgNM9yNjo&hl=sv_SE&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/8QSgNM9yNjo&hl=sv_SE&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”640″ height=”385″></embed></object>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *