Hemfärd efter blytungt trendbrott

Det gick till slut. Att rädda poäng trots pausunderläge för HBK.
I tio tidigare matcher har laget misslyckats men i den elfte, mot Gais, lyckades det efter veteranen Tommy Jönssons sena kvittering.
Med högerfoten!
Ett blytungt trendbrott och en oerhört viktig poäng när Gefle borta väntar på måndag.
– Vi sa i pausen att vi måste våga spela in framför deras backlinje och inte fick slå den långa bollen, förklarade den lättade HBK-tränaren Lasse Jacobsson efter en lika usel första halvlek  som en bra andra.
För Gais och Alexander Axén var det raka motsatsen:
– Vi började bra och hittade in med bollarna bakom HBK:s backlinje före paus. Det skulle vi fortsätta med i andra, men då försvann allt och vår målvakt Dime Jankulovski blev spelfördelare. Så det måste vi ta ett snack om i morgon – om vår spelidé är för svår, konstaterade han besviket.
Sitter i bilen på väg hem i natten efter att vi har lämnat alla texter till morgondagens papper. Karlavagnen på radion. Tony T kör. En annan Tony och gammal arbetskompis, Balogh träffade vi på Gamla Ullevi. Han är numera informatör i Gais.
Alltid kul att ses även om det inte hann att bli så mycket snack i den sena timmen.
Oerhört starkt förresten av Hammers att besegra Kristianstad också. Det ser spännande ut. Drott kom också tillbaka efter premiärförlusten mot Aranäs.
Nu blir det en nattmacka på Björkäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *