Blytung vändning i Gävle

Det finns segrar. Och så finns det Segrar.
HBK:s blytunga trepoängare mot jumbon Gefle på Strömvallen tidigare i dag var definitivt en av det senare slaget!
Joe Sise lyfte säsongens allsvenska målskörd från ett till tre mål och plötsligt är HBK nu sex poäng före Gefle, fem före BP och Åtvidaberg och fyra före AIK.
Så jag lovar, glädjen gick närmast att ta på i omklädningsrummet efteråt.
– Det har jag väntat på länge. Men i dag hade vi äntligen den där lilla extra turen och marginalerna med oss, sa en lycklig och lättad Lasse Jacobsson efteråt.
Resten får ni läsa om i morgondagens papper.
Då hade dagen börjat i Västervik, Kustpilen via Åtvidaberg och genom östgötsk obygd till Linköping där Anders T mötte upp med bilen.
Alldeles för många vägarbeten, ett snabbt besök på Dragon Gate – ett osannolikt kinesiskt byggnadsverk mitt på den uppländska slätten – och 40 mil senare var vi framme i Gävle.
Biff Rydberg i restaurangen och därefter promenad bort till arenan.
Efter lämnade texter blev det öl och sen sittning på hotellet med vännen och Gefle Dagblads sportchef Stisse Åberg. LIka kul som alltid där vi pratade allt från Skutskärs bandy, Ockelbo basket och Brynäs till nedlagda I14, HHK, Gefles framtid, Mackmyra och nya fotbollsarenot. Och där Stisse dock snudd på hade gett upp hoppet om ett allsvenskt Gefle 2011. Trots att det återstår 15 poäng att spela om.
Medan det plötsligt ser betydligt ljusare ut på den punkten för HBK.
Men då gäller det också att vinna mot BP på söndag.
I morgon väntar hemfärd, 70 mil enkel resa. Men är man här uppe måste det förstås bli ett besök på – tja, det får ni se i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *