Så gick Pep-värvningen till

Jag har förstått att en del har haft roligt åt att jag på den här bloggen för snart två veckor sedan inte trodde på ryktena om att Malmö FF:s assisterande succétränare, Josep Clotet Ruiz skulle bli HBK:s nye chefstränare.
För skadeglädjen är ju den sanna glädjen, heter det som bekant… Speciellt för de, antar jag, som kände sig trampade på tårna trots jag inte alls vände mig emot tyckandet i sig (mycket är kreativt mitt i allt gnäll som jag också skrev) utan att de kan skriva vad som helst under anonymt namn.
Ledsen då att göra dessa besvikna eftersom spanjoren vid det tillfället, den 23 november, inte alls var påtänkt som HBK-tränare då utan att Pelle Olsson faktiskt var klubbens huvudspår.
Det var först tre dagar senare som ”Pep” kom med i bilden sedan HBK fått signaler om att Olsson skulle stanna i Gefle. Igen.
Och att HBK-ledningen då beslutade sig för att lämna det trygga spåret och våga satsa på något helt nytt, spännande och – ovisst.
Det eller Stuart Baxter.
Fast allt det, spelet bakom kulisserna och hur värvningen av Pep i själva verket gick till, avslöjas i morgondagens papper.
Då handlar krönikan också om likheterna i denna tränarvärvning med en viss Roy Hodgson. Medan Anders T har snackat med Jeffrey Aubynn i MFF och några HBK-are.
Själv har jag denna afton förhoppningar om att somna innan klockan 04.30. Det var först då som man hade gått ner tillräckligt i varv efter den galna gårdagen.
I morgon blir det dubbel handbollsdos i Halmstad arena.                          

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *