Vad gjorde Alm i Halmstad?

Det bidde ingen Björn Skifs i Karlskrona för mig och Annelie.
Klass 1-varning på hala vägar, osäkra (minst sagt) tåg och därför ont om tid gjorde att vi därför tvingades skjuta på besöket trots plats på gästlistan.
I stället blev det Plingklubben, med (det börjar bli tjatigt nu) återigen nio rätt och sedan en utsökt Pasta Aragosa på Piccolo med hummer, tigerräkor och musslor för klart överkomliga pengar.
Och i stället för Skifs som musikalisk underhållning blev det filmen om Cornelis Vreeswijks stormiga liv, en lika fascinerande som gripande och tragisk historia om en av våra största trubadurer någonsin – lysande gestaltad av Hans-Erik Husby Dyvik (Hank von Helvete) som var Cornelis.
Själv funderar jag på om jag inte såg den där klassiska konserten på Roskildefestivalen – samma år som han gick bort.
Samtidigt biir jag sugen på att omgående börja läsa CajsaStina Åkerströms biografi ”Du och jag, farsan” om en annan av de stora vissångarna, pappa Fred som hade en speciell relation med Cornelis.
Och på tal om far och barn. Tidigare i dag skulle jag ha gjort ett reportage om pingisvärldsmästaren Peter Karlsson och hans son Lucas i nybörjarturneringen i Harplinge. Men det sprack när Peter var sjuk.
Men i morgon blir det i alla fall dubbel dos volleyboll i Hylte.
På vägen dit ska jag försöka lista ut vad Andreas Alm egentligen gjorde i Halmstad för en dryg vecka sedan. Han satt på planet tillbaka till Stockholm och snackade om ”lyckat möte men inget påskrivet”.
Fast kanske var det AIK han snackade om. Och vem träffade han i så fall i stan? Anselmo? Eller någon annan?
Svaret lär vi snart få.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *