Bragden i Lillehammer

Dagen började med ett antal timmar i Örnahallen. Eller Hylte Volley arena som den så vackert heter när det spelas elitserievolleyboll där.
Först Hylte/Halmstad som imponerade med sin 3–0-seger mot det forna storlaget Örebro och nu har tjejerna en bra chans att nå Grand Prix-slutspelet efter nyår.
– Bästa försvars- och blockspelet för i år, konstaterade tränaren Boris Bengtsson belåtet.
Några timmar senare ville inte Hylte Volleys herrar vara sämre – 3–0 mot Habo Wolley och plötsligt har även killarna en chans, om än något mindre, att komma till GP-slutspelet Katrineholm.
– Det här är helt enligt planeringen, som Claes Svensson uttryckte det efter lagets fjärde raka seger.
Själv hade jag mellan matcherna hoppats på att få någon form av förtäring.
Det bidde – pepparkakor och kaffe eftersom kiosken i hallen hade stängt. Trots att det spelades inte bara en elitseriematch utan – två.
Service någon…?
Väl hemma från 13 minusgrader (brrrrr!!!) i Hylte till ”bara” nio här hemma blev det mat och – Hylte-lagen må ursäkta, kvällens största bedrift.
Detta när Sveriges handbollstjejer chockade ”oslagbara” Norge med 24–19. På lagets egen hemmaplan i Lillehammer. Efter overkliga 13–6 i paus.
Så nu ska det mycket till om det inte blir semifinal för det leende landslaget. Minst.
För vi snackar faktiskt om ett Norge som inte hade förlorat i EM-sammanhang sedan 2002! Och som sedan dess hade lirat 27 matcher och vunnit 26!                                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *