Tankar kring en arena

Det höll inte hela vägen.
Men det som de svenska handbollstjejerna gjorde på EM i Norge/Danmark var ändå ett stycke historia.
De förlorade inte ett guld utan – vann ett silver.
Men tänk om Sverige hade orkat hålla emot längre och satt lägena i början av andra halvlek mot Norge – då hade skrällen varit ett faktum.
Fast efter att ha besegrat Norge, Ungern och Rumänien i samma turnering har det här unga framtidslaget visat att något riktigt stort är på gång i framtiden.
Själv ägnade jag gårdagen åt Plingklubben – vars tips var rena lotteriet – och kvällen åt middag ihop med Lenke, Anders K och Janne med tillhörande maltdryck och bowling.
Annars lät – som väntat – inte reaktionerna vänta på sig vad gällde presentationen och ritningarna till Halmstads nya arena i går.
Många var naturligtvis glada, andra ansåg att kommunen har viktigare saker att prioritera (trots att det alltjämt inte handlar om samma pengar) medan vissa ansåg att utan kommersiella ytor och fyra läktare kunde man lika väl bygga ut Örjans vall.
Men det är ju faktiskt inte så att arenan ska byggas utan loger, butiker och restauranger. Utan att den delen av bygget inte sätts igång förrän man har hyresgäster. Vilket jag skulle tro att man har – innan bygget är igång, där en restaurang precis som på Färjestads Löfbergs Lila arena i Karlstad skulle kunna placeras så att lunchgästerna samtidigt kan studera lagets träning.
Vad sedan gäller den fjärde läktaren skulle det inte förvåna mig om man finner en lösning tills dess också.
Om det nu blir så, vill säga.
För första ska politikerna säga sitt.
Och därför är det bättre att börja i mindre och mer realistisk skala.
Men kan Växjö kommun finansiera en hel arena för ett bottenlag i Superettan borde väl ändå Halmstads kommun ändå kunna stötta med lån på hälften för ett allsvenskt lag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *