Skäms HBK – honnör Halmia!

Visserligen var det ”bara” en träningsmatch. Visserligen var det svårspelat och första matchen för året på gräs. Visserligen blåste det hårt och iiiskallt. Och visserligen var naturligtvis Halmia betydligt mer taggat och tänt än Halmstads BK.
Men ändå. HBK ska faktiskt, alla dagar i veckan, besegra ISH och det klart.
För det skiljer ju – tre divisioner!
I stället blev det 1–2 och, enligt säkra LGB-källor, första Halmia-segern sedan 1970.
Så skäms, HBK för en match, där bara skorna tycktes stå kvar efter Ivan Diaz snabba och vackra 1–0-mål och allt vad spel, aggressivitet och positionsspel gick upp i atomer mot den blå himlen.
Och honnör Halmia som slet och jobbade och visade att vilja faktiskt kan förflytta och fälla berg! Och som stundtals spelade mer spanskt än HBK självt när Niclas Taube, Bujar Mazreku, Ronny Sabo, Viktor Welander och – fyndet från Hylte, Kushtrim Maholi faktiskt överglänste många av sina betydligt namnkunnigare motståndare.
Pep Clotet Ruiz – som var framme vid mig innan jag hann fram till honom – var förvånansvärt lugn efter matchen, men jag gissar att det brann till när han fick spelarna för sig själv.
– Det finns inga ursäkter. Men nu insåg väl killarna åtminstone att de inte är något Manchester United för man måste jobba, oavsett motstånd. Annars går det så här, konstaterade han vasst.
– Det är ju självklart vi som ska styra och dominera. Men det var Halmia som gjorde det bra och sprang mest, ville mest och var mest aggressiva.
Resten kan ni läsa om i morgondagens papper.
– Jag hoppas att vi kan vara så bollsäkra som vi kan vara så att HBK får ut något av matchen, sa ISH-tränaren Peter Lindau till mig i onsdags.
Nog fick HBK ut någonting alltid. Typ en förlust och en svidande bakläxa.
Så gissa om det lär vara revanschsugna spelare mot Kalmar i genrepet på söndag.
Och hoppas jag, skamsna när de i dag ska stå i HBK-shopen och träffa sina supportrar…
För nu börjar vissa kappvändare och gnällspikar redan längta tillbaka till den tidigare så kritiserade Lasse Jacobsson.
Jisses!
Drott började i alla fall som man skulle – klar seger mot RIK. Och det hängde inte på håret, Gunnar Steinn Jonssons avklippta alltså.
Men var tog publiken vägen??? Drygt 2 600 för en vecka sedan och bara 1 400 nu? I slutspelet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *