Fotbollen dör

Jag, alla på Swedbank stadion i Malmö och alla fotbollsälskare framför tv-apparaterna hade sett fram emot en fest, en glödhet elektrisk seriefinal mellan MFF och Helsingborg.
Ja, det vill säga alla utom de idioter som förstörde alltihop. Dels han (för det förutsätter jag att det var) som kastade in ett knallskott som skadade HIF-målvakten Pär Hansson, dels han som tog sig in på planen och hann slå till Hansson innan alla kastade sig över honom.
Ännu en match avbruten.
Ännu en match som kommer att avgöras vid skrivbordet där HIF kommer att tillskrivas segern med 3–0, samtidigt som MFF kommer att få höga straff.
Den kan avgöra guldstriden.
Precis som Syrianskas ”3–0-seger” mot AIK efter den avbrutna matchen för en månad sedan i Södertälje kan avgöra bottenstriden.
Jag är, ursäkta uttrycket, så jävla trött på det här nu.
Varje avbruten match är en seger för drägget och en dödsstöt för fotbollen.
Vill vi ha det så?
Om inte ”idrottsministern” Lena Adelsohn-Liljeroth nu agerar direkt ska hon avgå omedelbart alternativt placeras mitt bland idioterna för att inse allvaret.
Samtidigt måste de riktiga fotbollsälskarna och klackarna bestämma sig en gång för alla och peka ut och namnge alla ryggradslösa dårar.
Annars dör fotbollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *