Grymt (och bra), HBK!

Tillbaka på hotellet efter öl och macka på ett hotell bredvid för Anders T och mig, där vi fortfarande hade svårt att samla alla intrycken efter matchen mellan HBK och Elfsborg.
För de var många.
0–13 på de tre senaste matcherna för HBK på Borås arena.
1–17 på de fem senaste i Borås.
0–1 efter 68 sekunder.
Ribbskott av Stefan Ishizaki efter fyra minuter.
0–2 efter 8.17 efter ett slumpmål av Niklas Hult.
Då ville jag inte vara med längre utan började fundera på skräckrullar som Terror på Elm Street även om David satt på bänken, alltså Elm.
I pausen stod det 0–2, men det kunde ha stått 0–5.
– Jag lovar, det fick vi veta av Pep i pausen, intygade Marcus Olsson.
Det var han som med sitt 1–2-mål iscensatte ett av de märkligaste förvandlingsnumren på en fotbollsplan jag någonsin har skådat, där ingen hade kunnat protestera om HBK till slut hade vunnit efter att ha jagat segermål med massor av chanser vid 2–2. Men i stället åkt på en blytung straff i den 88:e minuten och grymt förlorat med 2–3.
Fast det var Javi H – som ersatte den skadade islänningen Jonas G Saevaesson – som var regissören och planens gigant efter paus.
– Det var förstås olyckligt för Halmstad att bli av med en bollvinnare som Saevarsson. Men samtidigt var det nog bra för HBK eftersom med Javi fick vi en skicklig passningsspelare till att hålla reda på och det klarar vi inte, medgav en lättad Magnus Haglund efteråt.
Självklart går det inte att be om ursäkt för att överhuvudtaget beträda konstgräset som det naiva, bortkomna HBK gjorde före paus, ”Det är ju inte Manchester United vi möter”, som Pep uttryckte det.
Men spelet som laget presterade i andra halvlek är inte det enbart det bästa i år – det är det bästa på Borås arena någonsin.
Och det kan bli vändningen när spelarna nu har bevisat det för sig själva att de kan spela bra fotboll. Riktigt bra.
Att sedan inte domaren Johan Hamlin inte ger Johan Karlsson rött kort för sina raka ben och öppna dobbar är bara uselt och fegt.
Och även om straffen var solklar – fem straffar på nio matcher för Elfsborg känns lite väl mycket som om något lag söker efter dem. Och får dem…
– Vi skulle haft en före paus också. Det spelar ingen roll att Raul inte faller – han tappar både tempo och balans efter sparken över benen, ansåg Pep.
Fast allt det där och mycket mer i morgondagens papper.
Bland annat Emil Salomonssons ”omöjliga” miss en meter från mållinjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *