Den spanska ”förbannelsen”

Johnny Lundberg utburen på bår med hälsenan av. Richard Magyar utburen på bår med nackkrage, men tack och lov som det verkade ”bara” hjärnskakning med tanke på hans kusligt okontrollerade fall.
Båda förda till sjukhus.
Dessutom tidigt baklängesmål.Igen.Och sent segermål för motståndarna. Igen.
Trots mängder av chanser att vid 1–1 avgöra för HBK mot IFK Göteborg.
Vad är det som händer?
Det tycks vila en förbannelse över HBK:s spanskbygge.
Inget, absolut inget, går lagets eller Pep Clotet Ruiz väg.
Ändå trodde man att Friu Fortuna kanske hade bytt sida när Blåv… f’låt, cerisesvart hade två bollar i stolpen, blev blåst på en straff och fenomenale Kalle Johnsson hade gjort mängder av räddningar.
Men icke. I stället ännu en uddamålsförlust och nu är HBK och Djurgården sex poäng efter Syrainska på kvalplats med 1/3 av serien spelad.
Samtidigt som matchen pågick sändes tydligen inslaget på SVT:s Västnytt om HBK:s prekära läge.
Själv hade jag förutom två meningar om matchen skrivit färdigt Wicken vecka-krönikan på temat ”Rör inte vår fotboll!” och såg därför första halvlek med Bengan i den nya restaurangen på ena kortsidan (den var det i alla fall allsvensk klass på), vilket gav ett annat perspektiv.
I andra halvlek satt vi snett ovanför Nauzet Perez och Ivan Diaz och när HBK gjorde 1–1 reste sig alla upp och jublade. Alla förutom spanjorerna som inte rörde en min.
Det är inte sådana spelare HBK behöver när det som nu blåser snålt. Riktigt snålt.
Fast lite komiskt var det förstås när Canal Plus-experten Tony Gustavsson efter matchen beklagade förlusten till – vad han trodde, Marcus Olsson.
När det var tvillingbrorsan Martin på besök från Blackburn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *