Därför lämnar spanjorerna HBK

Redan i fredags, efter HBK:s träning, antydde Pep för mig att Nauzet Perez och Ivan Diaz kunde vara på väg bort.
– De är inte här mentalt utan tankarna finns i Spanien. Och jag vill ha engagerade och hängivna spelare som kan ge hundra procent, sa han.
I går kom också beskedet att båda bryter kontrakten och flyttar hem till Spanien.
Sociala skäl och att de inte hade presterat vad man hade hoppats på, hette det. 
Men vad jag har förstått så var det tragiska händelser inom familjerna som framför allt, och i så fall av förklarliga skäl, fick spanjorerna att tappa fokus och längta hem.
Så kanske hade förståelsen varit större om de hade gått ut och berättat i stället för att som nu åka hem som ”fiaskospanjorerna”.
För det kanske förklarar varför Diaz gick från att ha varit den i särklass bäste HBK-aren under hela försäsongen, ”den bäste spelaren jag någonsin spelat med” sa Emil Salomonsson lyriskt, till en av de sämsta på bara några veckor.
Och det kanske förklarar – inte försvarar! – varför Nauzet Perez spårade ur mot Djurgården med två fula slag mot Philip Hellquist innan han åkte ut för det snällaste, en ”klapp” på kinden.
Men det måste förstås vara deras egna beslut om det nu är privata skäl. Ingen annans.
Fick i alla fall tag på HBK-ordföranden Göran Johansson i Berlin – privat, inget annat – angående att HBK nästa onsdag kallar till extra medlemsmöte.
Det ska tydligen handla om just det – medlemmarna.
Till slut skänker vi en tanke till Ricky Bruch en dag som denna. Snacka om personlighet! Snäll, tjurig, rolig, omtänksam, galen, egensinnig, skicklig – en showman och vinnarskalle i en och samma person. Det var han som en gång i tiden fick mig att verkligen börja titta på friidrott.
Nu får Ricky göra nya världsrekordförsök i diskus uppe i sin himmel.
För här nere lever hans svenska rekord kvar, 71,26 från 1984.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *