Med livet på spel

Jag antar att många har läst om händelsen uppåt landet där IFK Ores omstridde transatlant Mike Banton räddade livet på lagkamraten Marcus Bengtsson sedan denne varit på väg att svälja sin egen tunga.
Om namnet Marcus Bengtsson känns bekant så det är samma spelare som förra säsongen lirade för Halmstad Hammers, men fick stora delar av säsongen spolierad på grund av skada.
Nu slutade allt, tack och lov, lyckligt för den otursförföljde smålänningen.
Ängelholms FF – som jag besökte för några veckor sedan – är på väg upp i fotbollsallsvenskan. Men priset hade, med miljonskulder, kunnat bli konkurs.
Om inte kommunen nu hade gått in och gett ett lån enligt HIF:s modell.
Vissa kommuner stöttar sina klubbar fullt ut – vissa bara fem mil norrut låter dem gå i konkurs (Hammers)…
Sedan kan man naturligtvis i allra högsta grad ifrågasätta om det inte är ekonomisk dopning och om elitlicensen verkligen ska godkänna denna form av ”lösningar”.
Kvällen gick i quizens tecken på Bulls där vårt lag, ”Vi som aldrig lär oss”, återigen var nära pallen efter att ha blivit ”lurade” på var Mel Gibson var född och vilken hamn som var den sista som Titanic lämnade innan sin undergång. Med betoning på hamn…
Fick förresten en dvd på klassikern ”Join the flumeride” i postfackket i dag. Det är Tobias Perssons lysande satir från 1998 på Gyllene Tider (Gula Tidningen) och Roxette (Pincette) som Halmstad Records nu återutger, dessutom med bonusmaterial.
Har ni inte sett den så se den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *