I väntan på superettan

Först en riktigt lovande öppning av HBK i sorgband efter den bortgångne trotjänaren Mats ”Burnley” Andersson.
Sedan 0–1 från ingenstans och efter det var allt som vanligt igen detta 2011 när HBK i superettan 2012 tycks stå skrivet i stjärnorna.
Men ändå inte eftersom försvarsspelet klappade ihop totalt denna afton efter pinsamma 1–5 mot Malmö FF med gamnackar och uppgivenhet efter paus.
– Efter 0–1 får vi problem med det ovanför axlarna, huvudena. Vi klarar inte av att resa oss från ännu ett underläge, medgav HBK-tränaren Jens Gustafsson efteråt.
– Så det mest positiva nu är att det är match redan på lördag igen så att killarna får chansen att revanschera sig direkt mot Syrianska.
Men efter att Trelleborg förlorat på ett sent mål hemma mot Gais är hoppet fortfarande inte ute med tio poäng upp till kvalplats och tolv kvar att spela om.
Fast visst känns det ändå som en enda lång väntan där det inte handlar om utan när HBK:s allsvenska hopp är över även i teorin.
Jag menar, hur stor är sannolikheten att HBK ska vinna sina fyra återstående matcher, samtidigt som varken Syrianska eller Trelleborg får vinna någon av sina matcher?
Trist känns det i alla fall eftersom HBK inte längre spelar som något jumbolag. Dessvärre avslutar och försvarar man sig som det för uj – vad ringrostig Tomas Zvirgdauskas var och uj vad Michael Svensson saknades!
Jag tar upp i det i krönikan i morgondagens papper.
Dagen inleddes annars med nya turer i Halmia-ledarnas omtalade tjuvjakt.
I dagens papper stod det att Peter Lindau tog fast datatjuven som heter – Zlatan!
– Det stämmer inte alls! Det var jag som tog fast honom. Jag var 50 meter före Peter och kunde därför skrämma tjuven med att säga att Peter var civilklädd polis, dementerar sportchefen Abbe Hinsta det hela.
Så nu väntar vi spänt på Lindaus replik i denna komiska Halmia-följetong…
Hammers var snabbt tillbaka på banan efter premiärfiaskot mot Kallinge/Ronneby. 
3–1-seger borta mot ett annat blekingegäng, Mörrum. Starkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *