Upprustning av Örjan – jotack…

Halmstad kommun köper HBK:s och Halmias klubblokaler för sex miljoner kronor.
Och plötsligt är de avsatta 50 miljonerna för Örjans valls upprustning nere i 44 miljoner.
Ursäkta, men att köpa gamla lokaler – är det att rusta upp???
För nog kunde väl de pengarna i så fall ha legat utanför de 50 miljonerna för att visa åtminstone en promille av den välvilja som andra närliggande kommuner som Ängelholm och Växjö visar eftersom pengarna ändå kommer att drivas in i form av hyra?
Men icke.
När andra kommuner och klubbar tänker offensivt och går mot att föreningarna ska äga och driva arenorna för att skapa större inkomstmöjligheter mot att kommunen ger driftsbidrag och borgenslån går Halmstad alltså rakt motsatt väg.
Som jämförelse med Växjö bygger Östers IF nya Myresjöhus arena för 190 miljoner kronor med kommunen som borgenär – samma kommun som kommer att ge Öster tolv miljoner i driftsbidrag varje år.
Det var i alla fall inte så som jag hade tänkt mig att HBK skulle skapa ekonomiska muskler.
Men klubben hade väl, ekonomiskt bakbunden, dessvärre inget annat val.
Ljuspunkten skulle väl vara att kommunen vill att klubbarna skriver på en rivningsklausul för att kommunen ska kunna göra anspråk på lokalerna med kort varsel. Det kan tolkas som att en ny arena inte är helt avskriven. För även om Halmstad kan beskyllas för att vara allt annat än  idrottsvänlig så är det väl inte för att lägga ner fotbollen i alla fall…?
Hur sedan HBK ska inleda Återtåget och snabbt ta sig tillbaka till allsvenskan tar jag upp i Wicken vecka-krönikan i morgondagens papper.
Malmö FF–Austria Wien 1–2. Att svenska klubblag aldrig lär sig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *