Pep fick som han ville

– Men efter tiden här har både jag och min flickvän förälskat oss i Norden så jag kommer gärna tillbaka hit.
Så sa Pep Clotet Ruiz till mig samma dag som han i början av juli hade fått sparken i HBK.
Och i dag blev det verklighet – Pep blir ny tränare i norska Viking Stavanger, där både Roy Hodgson och Tom Prahl tidigare varit.
Frågan är förstås om det blir fågel eller fisk den här gången.
Det som talar för är att resurserna är större och framför allt – att han har Åge Hareide bredvid sig. För det var som individuell spelarutvecklare som Pep precis som i Malmö FF hade sin styrka i HBK. Inte som lagbyggare.
Efter att ha skrivit Wicken vecka-krönikan och ifrågasatt om Halmstad verkligen 2014 vågar stå där med en arena som inte tillåter spel och om Prioritet Finans-affären blev det inget Drott–Skövde för min del.
Och tur var väl kanske det efter tredje raka förlusten.
Jag har sett för många sådana nu.
Å andra sidan – Malmö FF–Metalisk Kharkiv i Europa League på tv var sannerligen ingen roligare historia. MFF förnedrat hemma, 1–4 i det som var sista chansen! Trots 1–0 och en man mer vid 1–1 – alltså 0–3 med tio man på planen för det ukrainska laget. Fast så går det med non-existing-försvarsspel.
HBK–Djurgården i U21-semifinal på Örjans vall på onsdag. Det kan bli SM-final precis som för två år sedan.
Till slut: Mycket får man lära sig att utstå av den namnlösa åsiktsmaffian i webbträsket. Men att bli ”anklagad” för att ha skrivit ett reportage som jag inte ens har skrivit – det var faktiskt något nytt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *