Fotbollsdrama på alla håll

Vilket drama det blev – upplösningen i superettan!
Länge såg det ut som om Gif Sundsvall  av egen kraft skulle ta sig upp i allsvenskan med 1–0 mot Jönköping på Stadsparksvallen.
Men när J Södra vände till 2–1 var plötsligt Ängelholm vid 0–0 ett mål från allsvenskan samtidigt som Hammarby plötsligt var nere på kvalplats.
Men i den femte övertidsminuten hände det. 0–1 på Englavallen – Giffarna upp i allsvenskan, Ängelholm till kval, J Södra och Bajen kvar i superettan och – Värnamo plötsligt till kval efter 0–4 mot Falkenberg!
Själv var jag på Råå idrottsplats i Helsingborg för att se om Snöstorp Nyhem för andra gången inom loppet av några veckor skulle ta steget upp i trean.
Det gick inte.
Skillnaden hette Björn Sjöberg som gjorde hat trick för hemmalaget, samtidigt som SNFF hade två bollar i stolpen, flera frilägen och totalt var det bättre laget.
Men ändå – 1–3.
– Jag vet hur det känns eftersom jag själv kände den fantastiska glädjen för några veckor sedan, konstaterade tränaren Aki Gouliaveras när segervrålen och sången från Råås omklädningsrum ljöd över idrottsplatsen.
Jag förstår hans och hela klubbens besvikelse. Sättet som det hela har hanterats på, både från Hallands fotbollförbund och Svenska fotbollförbundet, är ren Kalle Anka-nivå som bara inte får förekomma i sådana här sammanhang.
Sedan bar det av hemåt för Plingklubben och ännu en omgång utan vinst.
I morgon blir det Blekinge. Anders T hoppar av i Kristianstad för Hammers match medan jag drar vidare till Strandvallen och HBK:s sista allsvenska match för den här gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *