Hej då, allsvenskan!

Åtta tappra HBK-supportrar hade tagit sig till Strandvallen i Hällevik för att ta farväl av allsvenskan och se klubbens sista match i den högsta serien på, förhoppningsvis 1,5 år..
”1993–2011 – 19 stolta år” stod det på en banderoll och det är fler sådana supportrar som HBK behöver.
Men förhoppningen om en snygg avslutning och säsongens fjärde seger försvann redan efter 21 minuter.
Då hade Mjällby tagit ledningen med 2–0 och med smak på mer mot ett fullständigt förvirrat HBK.
Dessbättre stannade det vid 0–2, men med det kom laget upp i 0,47 poäng per match – det sämsta poängsnittet i allsvenskans historia sedan man gick över till trepoängssystemet.
Sådär kul…
– Skönt att det är över, erkände alla och jag kan bara instämma efter denna långa pina till allsvensk säsong när man nu i stället kan blicka fram emot 2012.
Då är fortfarande Mjällby med sina minkfarmarsponsorer, sina sillamackor och sin blåsorkester allsvenskt.
Medan Umeå blir ett av resmålen för HBK.
Det känns konstigt.
Under alla mina år i yrket har HBK bara två år inte spelat i allsvenskan, 1988 och 1992.
Hade först lämnat av Anders T vid ishallen i Kristianstad som där fick se Hammers förlora (är det inga Halmstadlag som vinner nuförtiden?) med 0–3.
Tillbaka i Kristianstad blev det betygsättning, matchtext och krönika om hur HBK ska ta sig tillbaka till fotbollens finrum igen.
När allt sedan var klart hade allting stängt i Kristianstad. Inte en restaurang öppen efter kl. 21 fick vi veta. Så det fick bli käk på Statoil och en öl i receptionen för Anders och mig.
I morgon är det webben som gäller och på tal om den: Kolla in Andreas Apells bildreportage när han följde HBK den sista dagen – i spelarbussen, vid taktiekgenomgången och under matchen.
Så nu säger vi väl: Hej då, allsvenskan! Vi ses förhoppningsvis 2013 igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *