Halmstad intar Barcelona

Först Ante Smith på La Rambla i går.
I dag HBK-målvakten Kalle Johnsson på Plaza de Catalunia och sedan många välbekanta ansikten efter Roxettes konsert på Palau St Jordi.
Det är mycket Halmstad i Barcelona just nu.
Efter shopping blev det i spöregnet buss till Camp Nou där jag och Bengan fick se FC Barcelona fullständigt klä av Zargoza före paus, där 2-0 efter mål av Pique och Messi kunde ha varit det tredubbla eftersom motståndarna  bara hade två anfall på hela halvleken. Två. Så småningom blev det 4-0 men då hade vi två med fruar begett oss i taxi till Roxettes konsert uppe på olympiaberget Monciu.
Den lilla arenan St Jordi Club med plats för 3 0000 personer hade bytts ut mot mäktiga Palau St Jordi som tar en bra bit över 16 000 och även om spanjorerna må vara usla på engelska så kunde de varje text i framför allt balladerna.
Då hade vi inom loppet av bara några timmar fått höra Barca-låten två gånger. Först de 80 000 på Camp Nou och sedan av Christoffer Lundquist på gitarr som intro till ”Joyride” när ’Marie Fredriksson kom in i Barcelonatröja 10, Messis nummer.
Behöver jag säga att det var populärt…?
Jag gissar också att det jublades rejält hos Lenke hemma i Halmstad när brorsonen Johan Olsson i överlägsen stil vann världscuppremiären på skidor. Halvminuten före en viss Northug…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *