Kraschen på Örjans vall

 På väg till Göteborg och klassikermötet mellan RIK och Drott hamnade jag mitt ”I verkligheten” – ett radioprogram i P3.
Det handlade om Tony Flygare – ett levnadsöde om den unge MFF-aren som var bättre än kompisen Zlatan i ungdomsåren och spåddes en lysande framtid.
Men en missad straff mot HBK på Örjans vall 1999 vid ställningen 1-2 med tre minuter kvar innebar slutet för Tony. Malmö åkte ur allsvenskan och Tony hamnade, trots sin ungdom, ute i kylan och petades efter säsongen ur À-truppen.
Andra delen sänds i morgon klockan 18. Den tänker jag inte missa.
Efter att ha kämpat om samma parkeringsplatser som besökarna på Lisebergs julmarknad hittade jag till slut en parkering.
Drott öppnade matchen lysande och tycktes vara ”oslagbara” vid 18-13 i paus.
Men i handboll går det undan när det vänder och bara en kvart in i andra halvlek var RIK ikapp och senare förbi.
Därför var det starkt att ta tag i det igen och i det dramatiska slutskedet vända 30-31 till 33-31.
– Små marginaler, men nu var det vår tur att ha dom på vår sida, tyckte matchvinnaren Jesper Adolfsson.
Lika mycket dramatik som det var på planen var det för mig utanför när datorn hängde sig lagom till direktrapporteringen. Första halvlek höll den men tio minuter in i andra var det tack och godnatt och resten av direktrapporteringen fick jag ringa in till Jörgen.
Därför var jag inställd på att köra tillbaka till Halmstad efter matchen när jag och fotografen Benjamin lyckades få liv i den igen. Fråga mig inte hur eftersom styrplattan inte fungerade, men det gjorde i alla fall att jag kunde skriva från Göteborg och sedan till och med hann få i mig en varm macka med falukorv och ägg på Björkäng innan det stängde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *