Möte med islänningar på dansk mark

Till slut kom de från snöstormen i Reykjavik till Köpenhamn och Kastrup i går kväll, HBK:s nya islänningar Gudjon Baldvinsson och Kristinn Steindorsson.
Därför blev det tidig avresa i morse när Emma, fotografen, hämtade mig klockan 08.00.
Fyra och en halv timme senare var vi tillbaka i Halmstad efter den troligtvis snabbaste Danmarkstripp som jag varit med om.
Då hade vi träffat dem samt HBK-delegationen med Jens Gustafsson, Micke Kaller och Göran Johansson på Park Inn på Kastrup och snackat om det mesta sedan den isländska duon gått igenom läkarundersökningen med beröm godkänt.
Gudjon, Gijji kallad, kan svenska, men föredrog ändå att svara på engelska.
– Jag kan knappt vänta tills säsongen börjar för att få visa vad jag egentligen går för, sa han och revanschlustan lyste ur ögonen efter misslyckandet i Gais hos den sympatiske islänningen som både som person och spelare för tankarna till en viss Gunnar Heidar Thorvaldsson…
– Mitt livs största steg i karriären. Jag kände att det var dags och när Halmstad hörde av sig föll bitarna snabbt på plats, förklarade landsmannen Kristinn Steindorsson, Kiddi kallad, som enbart kunde prata engelska vars flickvän dessutom lär glädja damlagen i stan, isländsk landslagsspelare som hon är.
De nya spelarna känns spännande och HBK:s lagbygge känns överhuvudtaget spännande och mer gediget med fler vinnarskallar och ledartyper.
– Fast den här gången är jag glad över att försäsongen är lång, medgav Jens.
Men så ska han ju spela ihop ett till offensiven helt nytt lag.
Och ni som undrar om försäsongspremiären mot Lyngby – den har HBK avbokat.
Nu blir Nordsjälland veckan därpå, den 28 januari, i stället försäsongspremiären på resan tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *