Sise – och fiaskot

Tolva.
Och lååångt från medaljer och VM-platser blev till slut Sveriges placering i handbolls-EM efter den solklara förlusten mot Danmark.
– Såg du matchen? undrade Magnus Andersson som jag träffade på ”Hamilton”-filmen (rå och inte särskilt mycket gemensamt med bokens Hamilton, men en bra actionrulle).
Magnus var oerhört besviken på den svenska insatsen och är naturligtvis inte ensam.
Var finns exempelvis vinnarskallarna i laget?
För återigen kunde blågult inte vända en negativ trend när en jämn öppning rasade i väg till 10–18 och sedan var den dagen förstörd. Också.
Dessutom innebär semifinalen Spanien–Danmark att något av lagen som vid EM-guld kan ge Sverige en ofantligt mycket tuffare kvalresa mot OS i London spelar final mot antingen Serbien eller Kroatien.
Jag menar, Japan, Chile och Kroatien där de två bästa går vidare känns oerhört mycket lättare än Ungern, Brasilien och ytterligare ett europeiskt lag.
Hemma såg jag att Joe Sise äntligen har hittat en ny klubb; den danska ligatvåan Nordsjälland som HBK för övrigt möter i säsongspremiären på lördag.
Jag hoppas för Joes egen skull att skadebekymren då är över så att han får spela mer än en halv säsong. Fast det började ju inte så bra eftersom han lär få stå över matchen mot sin gamla klubb på grund av – skada… 
Visserligen bara ett enklare ingrepp, men ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *