80 minuter med Thern

Det kändes nästan som om det var i går.
Men det är faktiskt tio år sedan som det slog ned som en bomb i fotbolls-Sverige att Jonas Thern skulle bli HBK:s nye tränare.
Om det och mycket annat snackade vi till HBK-dokumentet ”Från topp till flopp – 2000–2011”.
Vi har träffats med då och då sedan han slutade i HBK hösten 2003, bland annat hemma hos honom, och det brukar alltid bli mycket snack om det mesta med den sympatiske landslagslegendaren.
80 minuter blev det den här gången och det märks att Jonas trivs med tillvaron på herrgården Herrestad utanför Värnamo, där dottern bor kvar hemma medan sonen Simon som bekant har flyttat.
Och jag vågar utlova många oväntade avslöjanden om både vem som föreslog Thern som HBK-tränare till alla turer kring Igor Sypniewski och varför Jonas egentligen slutade.
Men det är först i del 2.
I morgon kör vi gång och då handlar det om 2000–2001, SM-guldet, Stig Nilsson, Bengt Sjöholm, Tom Prahl, José Mourinho och hur nära HBK var Champions League.
Själv såg jag Hammers efter en lysande första period sedan bjuda Nybro på den ena tavlan efter den andra tills klubben efter 2–5 kunde ha öppnat galleri inför de drygt 2 000 på läktarna när det bjöds på Grindslanten och fri entré.
Synd bara att festen kom av sig efter 2–1.
För lika bra som Hammers är på topp – lika uselt är laget när det är dåligt och nu väntar ödesmatch borta mot Pantern på söndag.
– Och problemet är att när vi är dåliga så släpper vi in mål och när vi är bra gör vi inte tillräckligt med mål, suckade Jensa Larsson.
Minst lika uselt var för övrigt att kiosken var igenbommad innan den tredje perioden hade börjat.
Visste inte MWM att det kunde komma extra mycket folk den här dagen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *